Ontdek de kracht van Kempen Media

Papiertoeslag

De situatie op de papiermarkt is kritiek. Schaarste van grondstoffen veroorzaakt een tekort aan papier en hierdoor ontwikkelen de grondstofkosten voor papier zich in een sterk opwaartse trend. De schaarste heeft diverse oorzaken. Er zijn sinds Covid veel papierfabrieken gesloten of omgebouwd naar kartonfabrieken. Hierdoor is een groot tekort aan oud papier ontstaan en dat is een essentiële grondstof voor krantenpapier. Daarnaast zijn de energiekosten van papierfabrieken enorm gestegen.

De stijging van de prijs is op dit moment zo explosief dat wij geen enkele andere keuze hebben dan hier een deel van door te berekenen doormiddel van een papiertoeslag. Deze toeslag zal enkel doorgerekend worden wanneer dit nodig is en de exacte hoogte zal afhankelijk zijn van de papierprijzen. Wanneer het weer mogelijk is zal deze papiertoeslag ook direct weer verdwijnen.

We doen er natuurlijk alles aan om onze klanten zo min mogelijk van deze prijsstijging te laten merken. Dit is ook de reden dat we de papiertoeslag gelijkmatig over alle advertenties verdelen. Door het over een groot aantal advertenties te verdelen is de stijging per advertentie relatief laag. Zonder het doorberekenen van de toeslag zijn de productiekosten zo hoog dat het voor ons simpelweg niet meer mogelijk is om een uitgave uit te brengen.